Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


lauantai 2. maaliskuuta 2013

Artick 8 vuotta!

Siitä tulee jo kahdeksan vuotta kun elin jännittäviä hetkiä. Olin jo kauan odottanut tätä hetkeä ja malttamattomana odotin tietoja synnytyksen kulusta. Koko 'odotusprojeksti' oli alkanut jo edellisenä vuonna käynnillä Ranskassa, jossa kävin tutustumassa rotuun ja näin valkoisenpaimenen ensimmäistä kertaa livenä. Siellä ihastuin myös erityisesti erääseen urokseen, Trackeriin (Tracker Du Bois Des Ternes). Myöhemmin varasinkin sitten erään pennun, jossa isänä olisi ollut Tracker ja odotin tätä pentua ihan hirmuisesti! Aina ei kuitenkaan kaikki mene niin kuin ajattelee ja narttu jäikin tyhjäksi.. Niinpä sitten jouduin pitkittämään haavettani ja varasin pennun toisesta pentueesta, jossa isänä olisi tuo samainen uros.

Ja taas, nyt kahdeksan vuotta sitten, odotin tietoja pennuista.. Viestiä kaukaa Ranskanmaalta tulikin kiitettävästi. Synnytys oli käynnistynyt aikaisin aamulla ja ensimmäisenä syntyi tyttöjä, mutta minä odotin poikaa.. Alkoi pikkuisen pelottaa uutiset, mutta vihdoin kello 12.45 maailmaan putkahti poika (pentueen ainoa uros!) hauvavauva valkoinen, joka olisi minun, MINUN! Siitä alkoikin sitten se kauhea odotus, että saisin nähdä pentuni muutenkin kuin vain valokuvista.. Tuona vuonna tuontimääräykset meni jotenkin niin, että ihan pientä pentua ei saanut tuoda maahan (rokotukset), ja sainkin Artickin Suomeen vasta kun se oli jo muistaakseni jotain neljä kuukautta vanha. Kävimme Artickin noutamassa autolla ja samalla reissulla kävimme tietysti lomailemassa Ranskassa. Lomailusta nyt kuitenkaan meinanut mitään tulla kun minua halutti vain nähdä pentuni...! Ja nyt tuosta kaikesta on kulunut jo kahdeksan vuotta!!

Artick söpöliini


Kuvassa Coca, Artick, Okko ja vanhempieni koira Cassu. Pikkupoika Artick tapaa uuden koiralaumansa ensi kertaa. Silloin minulla oli 'vain' kolme omaa koiraa.. Ja tuolloinkin kauhisteltiin: onko sulla kolme koiraa!!?? Niin paljon..! (työkoiralaumakin oli jo olemassa, muttei ollut oma vielä tuolloin..)


                                                         ONNEA ARTICK!

2 kommenttia:

 1. Hellittäisköhän tuo kultainen ikävä kun kävisit kattelemassa meidän päivityksiä ja hakisit pennun :)

  Terveiset teille koko jengille!!

  Pia & jengi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan vitsi Pia! Kyllä osaat vääntää mun herkkää kohtaa.. Mun iso Okko ikävä ei varmaan katoa kyllä millään, mutta tuo pieni ukkeli sitä voisi kovasti lieventää.. ;) Nyt pitäis päästä kylään pitkästä aikaa. Tuo Pimu emon väri on ihana! Komia on isäpappakin!
   Terveiset teillekin!

   Poista