Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


maanantai 18. maaliskuuta 2013

Uudet pojat

Eilen päästiin käymään Kittilässä mutka. Käytiin hakemassa vihdoin pojat uuteen kotiin eli meille muutti lauman vahvistukseksi Salama ja Jasper Silent Creek kennelistä. Myös Jasperin veli Jaakob lähti mukaan ja katsotaan josko sekin meille jää, ovat veljekset kerta kuin paita ja peppu. Komeita kavereita kaikki.

On tuo husky ihmeellinen otus. Uusi ihminen tulee ja hakee koiran. Ne hyppäävät autoon sen kummemmin kyselemättä ja matka tuntemattomaan alkaa.. Autossa istutaan/maataan hiljaa ja matkustetaan nätisti. Sitten tullaan uuteen paikkaan ja siellä sitä ollaan! Tarhan muu väki vähän huuteli uusille asukkaille ja sitten nekin rauhoittui jo jatkamaan unia.. Artick kävi haistelemassa tuoreet uudet jäljet autolta tarhalle tietty myös.

Kotimatkalla taivaalla leimusi sellaiset revontulet, että! Voi kun omistaisi sellaisen kameran, joka olisi nuo tanssivat tulet ikuistanut! Hienot!

Aamulla Lionel otti suurimman osan huskeja mukaan yösafarille ja mulle ja lapsille jäi sitten aikaa tutustua uusiin tulokkaisiin. Päästin Salaman juoksemaan tarhalla, jotta sekin pääsisi tutustumaan uusiin hajuihin omaan tahtiinsa ja kotona olevat huskit näkisivät uuden kaverin, jotta nekin huomaisivat sen nyt kuuluvan joukkoon. Huomenna on Jasperin ja Jaakobin vuoro. Rauhallisempi aloittaa tutustuminen kun koko tarhan porukka ei ole paikalla. Uudet kaverit tuntuivat sulautuvan hyvin joukkoon. Ympärillä olevat huskykaverit ei aiheuttanut ihmetystä, mutta uudet pojat tulevatkin kennelistä, jossa on suurinpiirtein samanverran koiria kuin meilläkin. Enemmän ihmetystä niille aiheutti Artick! Sen menoa seurattiin tarkasti, mutta varmasti pian hoksaavat, että tuo valkea kaveri tulee juoksemaan pihalla usein!

Tottakai käytiin myös pikku rekiajelulla uusien poikien kanssa heti tänään! Halusin heti näyttää niille, että täällä meillä pääsee vetämään rekeä kuten koti kennelissäkin. Ei tuntunut poikia haittaavan maiseman muutos, hienosti vetivät taakseen vilkuilematta :) Meinasi kyllä jäädä reissu tekemättä, sillä kaikki valjaat oli Lionelin mukana. Löysin jotain vanhoja 'varavara' -valjaita, onneksi, niin päästiin matkaan!

Saletti johdossa, vas Neito, Salama, Jasper ja Jaakob


Artick vauhdissa mukana! Artickin paikka on juosta minun reen takana. 

Jaakob ja Jasper

Salama

Salama

Jasper
Jaakob

Kävin vielä ilta-auringosta nauttimassa ennen koirien ruokintaa pikku ajelun merkeissä Riiman, Augustin, Castorin, Obelixin, Daamin ja Ozonen kanssa. Pääsin ajelulle yksin, sillä nyt pikku kakkonen vei voiton lasten mielestä.p


PS. Kyllähän se Jaakob poikakin meille sitten myös jäi.. ;)

2 kommenttia:

 1. Ai että tykkään lukea näitä sinun juttujasi, edelleeen! =) Ihan ykkösblogi mitä seuraan.

  Ja upean näkönen uusi tulokas tämä Jaakoppi-poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että viihdyt meidän hännänheiluttajien seurassa! Ihanhan tässä häkeltyy mukavista sanoista, kiitos!

   Poista