Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


tiistai 25. syyskuuta 2012

Erkkari

Siperianhuskyjen erikoisnäyttelyssä Ristijärvellä käytiin 16.09.12.

Matkaan lähettiin aikaisin aamulla eli noin viiden aikaa. Edellisenä iltana melkoisen myöhään pesin matkaan lähtevät tyttöset, äidin ja tyttären. Aikaisemmin ei kehdannut ajatellakaan pesua, koska satoi vettä, vettä ja vettä.. Onneksi sunnuntaille oli luvattu auringon paistetta! Ja aurinko paistoikin!
Matkaan pääsi tänä vuonna AB Blueberry ja AB Damsel Fly. Damsel oli jo konkari kun kävi erkkarissa viimekin vuonna. Silloin tyttö sai H:n , mutta olin itse sitä mieltä, että kyllä tyttö kauniinpi on.. ;) Ja siksi ilmoitin Damselin tänäkin vuonna.
Näyttelyyn valmistautuminen oli tänä vuonna laiskan puoleista omalta osalta. En tiiä miksi en saanut itestäni irti juoksuttaa tyttöjä ja harjoitella kehäkäyttäytymistä. Viimeisenä iltana ennen tyttöjen pesua juoksin pihalla pari pyörähdystä, ja se vähän kostautui itse näyttelyssä. Blueberry juoksi (veti!) näyttelykehässä koko aika kuono maassa nuuskuttaen, ja Damsel hieman paremmin, mutta sillähän olikin yksi näyttelykokemus takana vuotta aiemmin :D Viime vuonna olin paljon ahkerampi ja juoksutin tyttöjä eli Damselia ja Siiriä, useaan otteeseen. Nyt päivät vain meni ja yhtäkkiä olikin jo viimeinen ilta ennen näyttelyä. (En siis ole ihan ahkerin näyttelyissä käyvä henkilö.)

Damsel kilpaili avoimessa luokassa ja Blueberry käyttöluokassa ja molemmat luokat arvosteli ruotsalainen Sonny Ström.

Damsel: AVO ERI. 55CM. Tänder & bett utan anmärkening. Mycket tilltalande tik. Feminint, välformat huvud, bra uttrycte. Öron aming brett i sär. Utm. hals & rygg. Välställd kors. Välvinkland, + välkroppad. Kunde ha lite mer förbröst. Utm. ben & tassar, står korrekt. Välgående, med bra drive. Utmärkt pälskvalite, ej i bästa päls.

Blueberry: KÄY EH. Tänder o. bett utan anmärkning. Välformad, feminint huvud. Bra uttryck. Ganska välburna öron. Utm topline. Prima ben- stomme o. tassar, tår ut ngt. Välvinklad. Bra bröstkorg o. förbröst. Rör sig ganska bra när hon tår chansen, men behöver mera ringträning. mycket bra päls. Öppen, trevlig.

Ei edes muistettu ottaa tytöistä kunnon lähikuvaa näyttelyssä, vaikka koko päivä oli aikaa! Eikö se ole ihme juttu..! Muutama kuva päivästä muistona ja nekin vähän huonosta kulmasta...

Damsel


Tuomari katsoo tarkkaan

Blueberry. Nuusk nuusk...


'Behöver mera ringträning'. Samaa mieltä! :D


Minunhan piti alkaa tekemään pantoja huskyille, mutta erkkarissa oli sen verran edullisia Polardogin erkkaritarjous peruspantoja (5€), että mukaanhan niitä muutama lähti. Ja GMN oli tehny just mun lempparivärisiä pantoja (turkoosi) niin ne kaikki jäljelle olevat (kaksi vaan) lähti tottakai matkaan! Ihan vain tussilla kotona raapustin ARCTIC BOREALIS pantaan. Se pysyy siinä kokemuksen mukaan hyvin koko kauen ja ens kesänä pesun jälkeen täytyy teksti taas vahvistaa. Haalistuu siis pesussa.

tuliaisia erkkarista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti