Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Järjestyksen vaihtoa

Eskimo, Enduro ja Elektra, takana Drake ja Davy
Mimmin pennut senkun kasvaa. Kasvoivat silmissä kun pikkuiset tuli taloon, mutta pentujahan nekin vielä on. Ovat vähän sellaisessa 'honkkeli' vaiheessa. Rajoja kokeillaan ja pelleillään, välillä ollaan taas oikein herttaisia, ihan niin kuin lapset.. ;) Enduro vaikuttaa oikein kiltiltä pojalta, tytöillä tuntuu olevan enemmän luonnetta, ainakin tällä hetkellä. Ruokinnassa ovat osoittautuneet mukaviksi, sellaisiksi, jotka luonnostaan ovat hiljaa ja nätisti ja odottavat vuoroaan :)

Lumi opettaa Endurolle ja Elektralle temppuja. Dolly tarkkailee sivusta.
Enduro, Elektra ja Eskimo muuttivat isojen huskien tarhaan, jotta pikkuiset Foxy ja Furius pääsivät Viiman kanssa myös ulos pikkupentujen tarhaan. Viima ei enää oikein viihtynyt sisällä, joten muutto ulos tuli ajankohtaiseksi. Tarhan vaihtoja vaikeutti tuo huikea lumi määrä, sillä osa huskeita on alkanut hyppiä tarhoista ulos kun seinät ovat madaltuneet aikamoisesti.. Täytyi miettiä, että kuka pysyisi missäkin tarhassa, jotta turha vapaa kulku tarhoista ulos omaan tahtiin loppuisi! Toivottavasti opittu taito unohtuu sitä mukaa kun seinät taas saa korkeutta lumen sulaessa..  Eskimo, Elektra, Enduro muuttivat keskitarhoihin Mimmin, Indyn, Damselin ja Dee-Deen kanssa. Enduro tosin muutti seuraavana päivänä Simolle kaveriksi. Pojat kun eivät voi tyttötarhoihin jäädä ainakaan pysyvästi. Saattaa olla, että vaihtelen vielä Enduron asuinpaikkaa, jotta saa 'pehmeän laskun' muuttoonsa, luonnollisesti ikävöi sisarruksiaan ja tuttua seuraa. Riima, Uura, Aloe, Aurora, Larissa ja Dolly asustaa toista keskitarhaa, ns. Alsace tarhaa. Muuttivat siis vain 'seinän' taakse. Dolly tosin vaihtelee tarhaa mielensä mukaan, mutta sen pitäis loppua kun lumet alkaa sulaa ja jos ei lopu niin taytyy sitten kattoa myöhemmin miten asian ratkaisee. Dolly tosin vaihtaa tarhaa yleensä vain ruokinnan aikaan, näyttää olevan aina siinä tarhassa missä ruoka on lähimpänä! Siiri, Ara ja Dana muuttivat sitten Alsacetarhasta 'jurttakoppi' tarhaan. Ozone on 'joutunut' koppipaikalle ja muuttaa myös takaisin omaan tarhaansa kun alkaa taas siellä pysymään! Ozonehan on alkanut aukaiseen oven ja kun se laitettiin varmistusketjulla kiinni, niin sitten alkoi kiivetä tarhan yli. Ja koska Ozone on koppipaikalla muutti Arttu tarhaan Cometten seuraksi. Keke on myös muuttanut kiipeilyn vuoksi koppipaikalle, mutta todennäköisesti jää myös siihen.

Taitaa kulkea suvussa tuo oven aukaisu taito sekä kiipeily. Salettihan kulki miten halusi ulos kun se oli pentujensa kanssa sisällä. Ja päästi talon muutkin koirat ulos samalla kun meni itse ulos. Se tosin osasi myös tulla sisällekin kun halusi, mutta muut koirat jäivät sitten ulos. Saletin pennuista oven näppärä aukaisu taito on BoraBoralla ja Bellamylla. Ozone isukin kiipelytaito on hypännyt seuraavaan sukupolveen eli Dollyyn ja Damseliin ja Danakin sen näyttää osaavan, se vaan hyppää aina tarhan puolelle takaisin.

Pentukuljetus :)  Lapsilla omat pennut sylissä

Hei isukki!

Foxy tyttö ja isi Blizzard

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti