Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


torstai 24. lokakuuta 2013

Huskyt komistuu

Huskyt näyttää heti jotenkin erinlaisilta kun maa saa lumipeitteen. Rapakelien jälkeen puhdistuvat ja pakkasten tultua kesäturkki alkaa paksuuntua. Nehän suorastaan komistuvat ja kaunistuvat silmissä (vaikka ainahan ne on ihania). Ja niitä ikäviä vesisateita ootellessa, ne kumminkin tulee vielä ennen pysyvää lumipeitettä :( Mutta ei murehita sitä nyt. Nyt on puhdasta lunta!Treenaaminen sujuu mukavasti aurinkoisella kelillä pikkupakkasessa. Lapset ovat tänäkin vuonna olleet mukana ja pikkuhiljaa on heistä jo apuakin :) Keräilevät mm. valjaita ja järjestävät ne koon mukaan pinoihin. Tänä vuonna treeneihin ovat päässeet mukaan myös Siirin ja Keken G-pennut. Edelleen se on aina yhtä jännittävä hetki kun ensikertalaiset pääsevät vetohommaan mukaan. Jostain syystä se kutkuttaa aina vatsanpohjasta kun ne valjastetaan vetovälineen eteen ensikerrat ja tähän aikaan vuodestahan se on mönkijä. Näyttää siltä että ihan kelvollisia vetäjiä olisi heistäkin tulossa. Hymyn se saa kasvoille kun menevät eteenpäin, vaikka hieman keinuvalla 'pupulaukalla' aluksi :)
Treeniavuksi meille saapui muutama päivä sitten toissakesältä tutut tytöt Anne ja Emily Hollannista. Tytöt olivat meillä silloin kesällä harjoittelussa ja halusivat kokemusta treeniajaltakin, joten tulivat meille uudelleen. Mukava on tyttöjä nähdä! Ja koirien nimetkin oli heillä vielä muistissa hyvin, taisivatpa koiratkin muistaa tytöt.

 
Kesällä syntyneet pennut kasvavat myös vauhdilla ja katselevat ihmetellen aikuisten intoa treenipäivinä. Pihalla niitä ei enää oikein uskalla porukalla juoksuttaa, sillä yhdessä ne lähteä juosta pätkittää innoissaan vähän turhankin rohkeasti. Mutta nyt ne ovat sen verran isoja jo, että juoksutarhassa niitä voi juoksuttaa. Ihan pieniä pentuja kun en uskalla isojen lähellä juoksuttaa, mutta noin 4 ikäkuukauden jälkeen alan tutustuttaa pentuja aikuisille. Yksittäisiä aikuisia pienet pennut saavat nähdä läheltä aiemmin, mutta isoa laumaa yhtaikaa vain kauempaa. Ja pian kun aikuiset lähtevät työreissuille ja tarhalle jää vain osa laumasta niin silloin on helpompi jatkaa pentujen tutustuttamista aikuisille asukeille ja alkaa juoksuttaan niitä yhtäaikaa pentujen kanssa.


Artick on hyvä pentujen kanssa. Se on pitkäpinnainen, mutta komentaa kyllä tarvittaessa. Lähinnä sitä ärsyttää kovasti kun pennut on aina nuolemassa ja silloinhan ne nuolee vain lisää..
Artickin jäinen lumipallo. Mrrr mrrr...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti