Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Syksy on saapunut! (Vielä vähän kesää muistellen..)

Niin siinä sitten kumminkin kävi, että tätä blogia ei ole tullut päivitettyä juuri ollenkaan menneennä kesänä. Kesä vain 'hurahti' ja nyt se onkin jo vaihtunut syksyyn, mutta edelleen on ollut melkoisen lämmintä. Ei ole vielä näpitkään olleet jäässä.. Mutta 'kesäkumpparit' on nyt vaihtuneet 'talvikumppareihin' lähinnä siitä syystä, että kesäkumpparit on taas kulutettu loppuun.. kumpparit siis kesässä. Mitähän tekisinkään jos en sellaisia omistaisi..? Nehän on niin mainiot kengät, suojaa kesällä mm. sääsken/mäkäräisen hyökkäyksiltä.. ;) ja sen jälkeen märältä ja kylmältä jne. Mutta se kumppareista :)

Kesällä meillä oli työharjoittelussa tytöt Mandy ja Melanie Hollanista. Hyvin tytöt tulivat koirien kanssa juttuun ja koirat tietysti tyttöjen. Mandy rakastui koiriimme niin paljon, että tulipa syksyn alussa uudelleen koiria hoitaan ja sen jälkeen meillä jo talven töitä tehnyt Lisa jatkamaan. Me puolestaan päästiin viettään ensimmäistä kesälomaamme huskytarhamme rakentamisen jälkeen. Kun on pieni  koiralauma kotona, niin loman pitäminen ei aina olekaan niin helppoa.. Mukava oli lomailla kun tiesi, että koirat olivat hyvässä hoidossa! Kiitos tytöille!

Pennut ovat kovasti kasvaneet ja vaikuttavat oikein mukavilta. Mutta eipä pennuilla koskaan kauhean vaikeaa ole sydämiä sulattaakaan.. Ja silti sitä jo hieman odottaa, että millaisia ne sitten aikuisena onkaan, millaisille retkille ne meidät viekään.. Mutta nyt ne ovat oikein vilkkaita rekikoiran alkuja ja touhua riittää. Pihatöitäkin on nyt syksyllä kiva tehdä pentujen kirmaillessa touhussa mukana. Siinä saa syksyn lehdet kyytiä pikkutassujen alla!

Syksyn treenit ovat myös pikkuhiljaa alkaneet ja huskyt ovat siitä mielissään. Puhtaat valjaat on otettu esiin (nehän pestään kesällä), jotta ne saa nyt syksyllä taas kurata. Ihmetystä aiheutti se, että miten valjaat ovat niin vähissä. No, sekin selvisi vihdoin. Osa valjaista oli unohtunut keväällä kuljetuskärryyn ja löytyivät nyt, ei siis yhtään liian myöhään! Ajattelinkin pääseväni helpolla kun luulin korjanneeni kesän alussa kaikki rikkinäiset valjaat, joita ilokseni ei ollut turhan monta talven jälkeen. No, nyt sitten löytyi muutama risakin lisää, höh. Laumasta löytyy siis muutama, jotka ovat tämän epätoivottavan tavan keksinyt. Mutta ketä nämä sitten olivatkaan? Selvinnee talven mittaan.

Mutta se mennyt kesä. Siitä ei ole valitettavaa tänä vuonna. Sääskiä ja niitä inhottavia mäkäräisiä oli, muttei niin pajon, että itku olisi tullut. Muutamia päiviä lukuunottamatta tai tiettyä aikaa illasta jos ei lasketa.. Kesän aikana tarhalla haravoitiin, siivottiin, maalattiin, korjattiin.. Sekä muuten touhuttiin.
Tässä jotain kuvia vielä kesäajalta, touhuista pentujen kanssa, kun en kesällä saanut niitä aikaiseksi tänne laittaa:

Hei kaverit, pysytään kimpassa.. Vähän jännittää tää ulkoilma..

Terve!

Mikäs tää on?!

Pentukukka

Indy, kerro meille tarina!

Yhtä suurta perhettä
Kahluumestari Tutkija


Pieni ja märkä pentu

Mulla olikin jano

Pinnistä pinnistä!


Prinsessa

Jos sie uskallat niin miekin.. ehkä..

Varpaat kastui, voitin!
'Mikä tuolla on?', miettii Helinä Keiju.

Ihqu Ihanan tyylinäyte

Tytöt Ihqu Ihana ja Ikaoka

Tutkija joka paikassa ensimmäisenä!

Tutkija ja Igloo

Ice väsähti laiturille
Artick

Oikea vesipeto
'Isoveli'

Etkö alakkaan hippaa?
Väsynyttä sakkiaOnks sulla mammaa?!

Hei, ei oo kakarat! Mie oon jätkä!!

Uskokaa nyt kakarat!

Jos mie hiippailisin tänne..

Tai sit tonne..
Pentuvaunut
Me ollaan sit ihan pieniä

Pöö!

Pusu

Ice

Miten tämä toimiikaan?
Tärkeä pennun taito: omasta kupista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti