Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Harrastuspäivä :)

Tänään taas ajelulla. Jos kerran työläiset 'raataa'pohjoisessa niin kotiin jääneet saa harrastaa :) On aika erilaista kun tarhalla on vain ne muutamat hassut kotona ja kun otan koirat tarhoista lämmittelemään lihaksiaan ennen reen eteen laittoa niin ympärillä on totaalisen hiljaista. Ei ole ketään kateellista, joka ei pääsisi mukaan. Tai no, onhan siellä pennut ja isomahainen Viima, mutta ei nyt lasketa niitä.

Lähettiin matkaan ja päästiin ensimmäiselle risteykselle. Stasi halusi mennä suoraan, eikä kääntyä vasemmalle. Kun käskin uudelleen yritti kääntyä, mutta Mimmipä päätti, että haluaa takaisin pentustensa luo ja käänsi koko reen täyskäännöksellä takaisin kohti tarhaa. Yritin estellä ja jarruttaa, mutta tässä reessä ei juuri jarrulla tee mitään muuta kuin hiastaa vauhtia, ihan turha yrittää pysäyttää. Niin sitten palattiin takaisin tarhalle n. 400m ajelun jälkeen.. Ei auttanut kun kääntää reki ja yrittää uuestaan. Ja taas menoksi! Seuraavaksi risteys sujui hyvin ja päätin seuraavassa risteyksessä, että ajetaan lenkki toisinpäin eli seuraavasta risteyksestä oikealle. Se sujui ilman ongelmia. Otinpa sitten kameran esiin ja ajattelin alkaa kuvaamaan. Samassa ollaan seuraavalla risteyksellä ja pitäisi mennä vasempaan, mutta Stasi vanha ukko päätti, että oikealle. Yritin taas kääntää takaisin vasempaan, mutta ei ollut ankkurista saati jarrusta yhtään apua, niinpä mentiin oikealle. En tiennyt mihin se tie veisi, joten ajattelin, että käännytään heti kun tulisi tilaisuus. Edessä oli kaivinkone ja lapset innoissaan: Jee jee, siksi me tultiin tänne, että nähtiin tuo kaivinkone!! Juu, pieniä iloja pienillä lapsilla, jotka asuu metsän keskellä.. ;) Samassa oli tilaisuus kääntyä takaisin tulosuuntaan, koska tie leveni. Kokeilin: Stasi vas! Ja tällä kertaa ukko ottikin käskyn heti. Ja siitä eteenpäin kuunteli hyvin, tais olla vähän ruosteessa :D Annetaan vanhukselle anteeksi.
Artick oli tietenkin jälleen mukana ja yritti välillä käyä moikkaamassa Mimmiä. Se poika on ihan sekaisin Mimmistä..Tarhalle saavuttua annettiin koirien vielä juosta juoksutilassa samalla kun siivosin ja lapset hyppeli koppien katoilta. Sisälle otettiin matkaan Viima ja Eskimo. Kun iltasella menin vielä syöttään koirat (yhdellä ämpärillä, voi ku nopeaa) niin ajattelin päästää vieläkin koirat juoksemaan ensin. Olivat ihan innoissaan! Kuvailin koirien iloa, mutta eri kameralla, joten en saa noita kuvia vielä ladattua tänne (piuha puuttuu, laitan toinen kerta). Ainoa jota en viittiny juoksuttaa oli Mimmi. Ihan turhaa olisivat pojat kisailleet tytön huomiosta ja Artick olis saanu päänsä entistä sekaisemmaksi.. Ihan eri juoksuttaa pentujakin muiden kanssa yhtäaikaa noin pienellä laumalla.

Pohjoisessa porukallakin mennyt työpäivä kuulema hyvin. Niin ja ilmoitin Lionelin Ruunaa Raceen. Lionel ei kyllä ehi kisakoirilla oikeastaan nyt treenata ollenkaan, ainoastaan safarireissuja. Kyllähän siinäkin treeniä samalla tavallaan tulee, mutta kokoonpano ihan toinen ja tietty vauhditkin safarivauhteja. Ainoa kisa tälle kaudelle mihin mahollisuus osallistua.

Huomenna taas jatketaan harrastuspäivää pikkulaumalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti