Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


tiistai 4. helmikuuta 2014

YösafarillaPääsin vihdoin yösafarille mukaan! Aamu alkoi tarhalla aikaisin. Auton peruutus tarhalle, se sai huskyjen iloiset äänet avautumaan. Kaikki tarhan asukit tietää mitä tarkoittaa kun auto peruuttaa tarhaa kohti. 'Pakkasimme' koirat kyytiin ja lähdimme kohti safarin alkupaikkaa.

Reet, liinat ja huskyt valmiiksi. Vielä valjaat päälle! Asiakkaat saavat pukea oman tiiminsä ennen lähtöä.
Minun tiimini: Neito, Larissa, Nicky ja Enduro

Ajo-opetus ennen lähtöä.
Pakkas aamu oli oikein kaunis. Safarin alku kulki järven yli ennen kuin siirryimme metsään.
Mikä ihana päivä!!Snacsiaika tauolla


Blizzard ja Damsel

Dolly ja Salama


Perillä!
Iltapäivällä pääsimme mökille perille. Takana oli 40km ajoa. Alku oli helppoa tasaista kulkua järven läpi ja järven jälkeen kaunista metsä maisemaa, mutta myös paljon ylä- ja alamäkeä. Ei ihan helppoa koirille, mutta innokkaana eteenpäin! Perillä koirat riisuttiin valjaista ja sitten riennettiin sopan laittoon. Vesi kannettin ensin avannosta, jotta saatiin se lämpiämään ja sitten pilkkomaan jäistä lihaa. Kaikille kelpasi soppa hyvin! Samalla laitettiin huskien iltaruoka valmistumaan ja jatkettiin veden kantoa, jotta saataisiin kaikille safarilla mukana olleille lämpimät saunaveet! Mökillä ei siis ole juoksevaa vettä taikka sähköä, mutta sitäkin enemmän tunnelmaa. Lyhdyt valaisivat kauniisti kulkureitit. Huskyille vielä ruoka ja sitten pääsi itsekin mökin lämpöön, hyvää ruokaa massuun (kiitos Henriikalle) ja illan päätteeksi kuumaan saunaan :) Huskyt vielä ulvoivat hyvää yötä kaikille!

Aamulla herätys ja koirien sopan lämmitykseen, sopan jälkeen siivous. Sitten itsekin maistuvalle aamupalalle. Tiimejä jouduttiin muuttamaan aamulla hieman, koska Elektra venähdytti jalkansa, eikä voisi vetää rekeä. Jätimme sen mökille ja jotta se ei jäisi yksin jätimme sen kaveriksi vielä Larissan. Safarin jälkeen palasimme tietysti hakemaan matkasta jätetyt kaverukset kotimatkalle! Niinpä minä siirryinkin matkustamaan samaan rekeen Lionelin kanssa. Kun kaikki aamutoimet oli tehty niin sitten taas valjaat huskyille ja matkaan. Lähtö oli ylämäkeen ja siinä pienen pieni loiva mutka oikealle, yhden asiakkaan reki teki pienen kallistuksen koirien oikaistessa ja hups kyydissä istunut yli laidan! Sinnikkästi kuski roikkui ohjauskaaresta ja pysyi kuin pysyikin siinä sen verran, että sain hypättyä jalaksille ja jarrulle. Minustakin oli siis hyötyä :D Pudonneet kyytiin hymyssä suin ja matka jatkui taas!

On ihan eri fiilis istua kyydissä kuin ajaa itse valjakkoa ja myös näkökulma on toinen alhaalla istuessa. Joskus on ihan mukavakin istuskella vaan kyydissä, mutta ei se taida ajamista voittaa kumminkaan! Välillä nousinkin jalaksille ja seisoskelimme Lionelin kanssa molemmat yhdellä jalaksella, toinen toisella ja toinen toisella. Ylämäissä potkuttelimme vuoropotkuin. Ei ihan helppoa jos ei keskittynyt, sillä meidän potkut ei olleet samanpituisia ollenkaan.. Ja pääsipä Lionelkin reen kyytiin istumaan minun ajaessa :) Perille päästiin, matkaa tuolle päivälle kertyi 38km. Mukavia muistoja taskuun taas lisää!

Blueberry, Eskimo, Nicky, Blizzard, Jasper ja Jaakob


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti