Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


tiistai 22. tammikuuta 2013

Tykkylunta ja aurinkoa, maisemat kohillaan!

Joulusesonki on taas mennyt ohi. Vuosi on vaihtunut uuteen: Tervetuloa vuosi 2013! Talvi safareineen jatkuu ja kohtahan se on taas kevät.. No, ei nyt sentään ihan vielä! Maisemat on tällä hetkellä todella kauniit, puut kantavat lunta oksillaan ja auringon säteistä on saanut nauttia. Lumi narskuu ihanasti. On ollut pikkupakkasia ja välillä taas mittari näyttänyt yli kahdenkymmenen.

Eräs asiakas totesi safarilla ollessaan, että aiemmin häntä oli suorastaan ärsyttänyt photoshopatut kuvat lapin luonnosta ja huskysafareista, mutta eihän ne shopattuja olekaan! Lapin luontohan on oikeasti niin kaunis kuin kuvissa näkee!! Mutta senhän me kyllä jo itse tiesimmekin.. ;)

Pennut, tai nuorisoksi kai sitä porukkaa pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa kutsua, oli yllätävän hiljaa tässä eräs päivä, vaikka en heti päästänyt niitä juoksemaan siivotessani tarhalla. Ovat nimittäin ottaneet tavaksi olla aikamoisen äänekkäitä kun tulen tarhalle. Ovat oppineet, että päästän ne heti irrotteleeman, mutten pariin päivään päästänyt juuri tuon metelöinnin takia. Tuo kyseinen päivä ne sitten ihme ja kumma olivatkin hiljaa!! Ja sen kunniaksi sitten tietty päästin ne juoksemaan. Ottivat heti ilon irti ja kauhea vauhti päällä. Spurtti sinne ja sitten taas tänne :) Ovat aika vekkuleita ja keksivät koko ajan jotain hauskaa puuhaa. Yhtäkkiä on vaikka pulkka (se johon siivoan tarhan kikkareet) vedetty tarhan toiseen päähän tai ollaan löydetty joku naru jota vedetään kilpaa. Ollaan hankittu sitten muutamat uudet koiranlelut nuorisolle. Aluksi vähän kattoivat että mitäs nuo nyt on, mut sitten hoksasivat, että voihan niillä jotain tehäkin! Kuten kantaa suussa, pureskella tai pyöriä päällä.. Tässä vielä ihmeteltiin, että mitäs tälläkin tehtäs..
Aikuiset huskyt puolestaan ovat vuoden vaihtumisen jälkeen päässeet päiväsafareille ja osa yösafareille. Varmasti nauttivat tästä joulusesongin jälkeen. Huomenna tulee taas yösafarilaiset kotiin.
Mimmin pennut Eskimo, Elektra ja Enduro ovat aloittaneet ensimmäisen kautensa ja päässeet päiväsafareille mukaan ja millaisella asenteella! Huippu innokkaina suuntana eteenpäin! Hyvä hyvä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti