Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Viimeiset hienot kevättalven kelit nautittiin kunnolla!

Viime viikkoa muistellen tuntuu uskomattomalta kun katsoo nyt ulos.. Viime viikollahan vielä nautittiin uskomattoman ihanista kevättalven päivistä ja nyt lits läts! Aina se kevään tulo kumminkin yllättää! Lumen pinta laskee ihan silmissä ja edessä on ne inhottavimmat hetket ennen kuin maa on taas täysin lumeton ja kuiva. Mutta muistelenpa viime viikkoa. Meillä oli mm. oikein mukava pilkkireissu perheen kanssa. Lapset pääsivät moottorikelkkakyytiin vaihteen vuoksi ja mie tulin valjakolla ajosta nauttien perästä. Artick juoksi omalla paikallaan valjakon takana menossa mukana.


Tyttötiimi: Ara, Saletti, Dolly ja Borabora


Mulla on kuuma


Nyt tuli väsy

Artick maastoutuu

Makkara tuoksuu hyvälle! Riittääköhän meillekin?


Viime viikolla kävimme myös Lionelin kanssa ajamassa vähän pidemmän lenkin. Pakkasimme huskyt perjantai aamulla kärryyn ja ajoimme eläinpuiston pihalle, josta starttasimme kohti kotikenneliä. Matkaa tuli rapiat 80km ja se onkin pisin matka, jonka olen koskaan ajanut. Huippua! Aamu oli vielä kaunis ja aurinkoinen, yöpakkanen tehnyt vielä reitille hyvää. Tiesimme kuitenkin, että pilvet saapuisivat iltaa kohden. Ajoimme kuin kilpaa lähestyvien pilvien kanssa ja iltapäivällä ne sitten saavuttivat meidät. Tässä vaiheessa lumikin oli muuttanut jo selvästi muotoaan ja ei tuntunut enää niin liukkaalta ajaa. Ilman kosteus muuttui myös ja tippuipa taivaalta muutama vesipisarakin loppumatkalla, mutta se ei enää mieltä masentanut, koska reissu oli muuten niin mahtava! Olin toivonut pääseväni yön yli kestävälle reissulle, mutta se jäi vielä odottamaan..

Mukana meillä oli 16 huskyä, Lionel starttasi 10:llä ja minä kuudella. Lionelilla oli mukana Blueberry, Siiri, Damsel, Cassius, Blizzard, Drake, Keke, Dana, Breivi ja Bellamy valjakossaan. Minulla puolestaan Dolly, Borabora, Mimmi, Simo, Blaketon ja Buffalo ja yli puolen välin matkaa mentiinkin näin. Sen jälkeen minun tiimini alkoi pikku hiljaa jäädä Lionelin vauhdista ja lopulta otin vastaan yhden lisä koiran Danan. Nyt pysyin taas hyvin Lionelin takana. Matkan aikana tehtiin pikkutaukoja ja yksi eväiden syönti/snäksi tauko. Ennen evästaukoa mietin kyllä, että miksi en ollut pakannut mukaani jotain makeaa naposteltavaa taskuun itseäni varten, alkoi välillä hieman ramaisemaan. :) Vähän pään pudistuksia ja pari potkua ja johan sitä oli taas hereillä :D Evästauon jälkeen otin suklaata taskuuni viisastuneena!
Huskyt juoksivat mukavalla asenteella koko matkan ja ihan mukavalla ravilla mentiin loppuun saakka. Evästauon jälkeen kesti vähän, että koirat 'heräsivät', mutta sitten taas mentiin mukavasti.
Vielä takki päälle ja menoksi! Huskyt olivat niin kauan rauhassa, että Lionel alkoi pukea takkia päällensä: opittu lähtömerkki safareilta siis! Minun takin pukemiset ei niitä kiinnostanut sen kummemmin  ;)

Kotia kohti!


Sieltä ne on tulossa..!
Ensimmäinen pikku paussi

matka jatkuu..

Snaksi tauko niin huskeille kuin ajajillekin.
maistuipa hyvälle!
Huskyt ottaa rennosti meidän herkutellessa matkaeväitä.
Tässä vaiheessa minun valjakko alkoi jäädä, ei paljon mutta hieman
Niinpä sain yhden lisäkoiran ja jälleen kuljettiin paremmin samaan tahtiin
Viimeinen tauko

Ja taas huskeilla ei ollut mitään lähtöajatuksia kun Lionel pysyi valjakoiden takana.
Sain kulkea ja filmata koiria rauhassa. Lionelin käveltyä eteenpäin huskyt alkoivat heti nousta ylös ja tehdä lähtöä..

Damsel, Blizzard, Breivi

Mun tiimi vas edestä: Borabora, Dolly, Dana, Mimmi, Simo, Blaketon ja Buffalo

Kotona!
Eilen (20.04) reet pääsivät sitten kesälomalle :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti