Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Husky Buggy

Mielessä on kauan ollut ajatus pikku reestä lapsille, jotta hekin pääsisivät kokeilemaan ja opettelemaan valjakko ajoa. Ovathan he vähän kuin 'pakotettuja' tähän elämän tyyliin. Mukavampi sitten antaa heidän osallistua ja kokeilla itse ajamistakin. Nyt tänä talvena pikkuhiljaa aika on ollut kypsempi ajatuksen toteutukselle, koska lapset alkoivat haluta tulla jalaksille seisomaan. Ja kuin yllättäen tuli eteen ilmoitus husky buggystä juuri sopivaan aikaan! Reki sijaitsi etelässä, mutta onnekas yhteen sattuma, meille oli tulossa vieraita juuri tuolta suunnalta. Reki pääsi mukaan matkaan (kiitos Maria ja perhe) kohti uutta ja jo odottavaa kotiaan :)
Reki pääsi heti kokeiluun, aloitimme yhdellä huskylla, Riimalla. Lapset ajoivat vuorotellen ja minä juoksin perässä varmistamassa. Mutta minun kuntoni ei kyllä riitä juoksemiseen edes sen yhden huskyn perässä.. :DNiinpä sitten seuraavana päivänä lähdimme kahden huskyn voimin ja minä varustauduin potkurilla perään 'roikkumaan' siepparin päähän. Toimi paljon paremmin kun minun ei tarvinnut juosta reen perässä hengästyneenä :D Vauhtia ja voimaa ei ole liikaa tällä tyylillä, lapset saavat itse reen pysäytettyä jarrulla ja heille jää mielikuva, että ajavat itse rekeä.
Vetoapuna Riima ja tyttönsä Saletti.Vetoapuna Riima ja Saletti. Jalaksilla Aarni, kyydissä Lumi sekä varjokuvaaja potkurin kanssa siepparista 'roikkuen'.

Jalaksilla Lumi.

Vetoapuna Ara ja Riima. Jalaksilla Aarni. Kyydissä Lumi ja samainen varjokuvaaja. Hännänhuippuna Artick. Artickin paikka on juosta aina reen takana.

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihastuttavia videoita ja Riimahan menee vielä reipasta vauhtia!! =)

   Poista
 2. Niin ja sekin piti vielä sanoman että kaunis on Riima rouva. :)

  VastaaPoista