Welcome to read life of our huskys at kennel ARCTIC BOREALIS. They are happy and enthusiastic sledpullers: mostly pure breed siberian huskys but a few alaskanhusky also. Security role is for white swiss shepherd Artick and taimyr Indy.

Tervetuloa lukemaan ARCTIC BOREALIS kennelin asukkaiden elämästä. Kennelissä asuu iloisia ja innokkaita reenvetäjiä; pääasiassa siperianhuskyja mutta muutama alaskanhuskykin. Vahtia pitää yllä valkoinenpaimenkoira Artick sekä taimyr Indy. Muistoissa aina ja ikuisesti kultaisista kultaisin Okko ja rakas Coca.


tiistai 14. elokuuta 2012

Kesällä kerran

Kesä ollut lämmin sen jälkeen kun ilmat lopulta lämpesi. Se on tiennyt sitä, että se sääski- ja mäkärämäärä mikä alkukesästä pelotteli kovasti hävisi onneksi melkoisen pitkäksi ajaksi ja huskyilläkin ollut siten ihan mukavat oltavat. Ja onhan pihalla pyörinyt mosquito magnet independence. Lämpimät ilmat loppuivat kuitenkin vähäksi aikaa ja viimeviikon yölämpötilat laskivat jo muutaman kerran lähelle nollaa ja kerran käväisi mittari jo ihan nollassakin. Kyllä tuntui niiiin kylmälle ja se sai huskytkin heti hieman levottomaksi. Viikko alkoi kumminkin taas lämpimänä ja kesäiset ilmat jatkuu. Ja saa mieluusti vielä jatkuakin, nauttisin kovasti vielä aurinkoisista päivistä (tekemistä riittää). Kyllä se syksy ja talvi sieltä vielä kumminkin tulee.

Ilmojen lähestyvä viileneminen muistuttaa myös siitä, että pitäisi viitsiä alkaa ompelemaan uusia pantoja huskyille. Hännänheiluttajamme ovat olleet kesän ilman pantoja kuten meillä on kesäisin tapana. Kesällä pannat pessään siinä kuin valjaatkin. Muutamat pannat olivat tulleet tienpäähänsä ja siksi operaatio pantojen ompelu on edessä. Mutta iloisena totean samaan hengenvetoon, että viime talvena valjaat pysyivät ehjinä! Tai sitten ne resut ovat mystisesti kadonneet ja tuodaan mulle vasta juuri viime hetkillä, että korjaatko nämä?!

Nuuh, tuoksuu hyvälle!

Saisinko, kiitos.

G-pennut kasvaa kovasti. Kaikilla nousseet jo korvatkin hienosti pystyyn. Siiri on vierottanut pentuja selvästi, mutta välillä antaa jonkin verran riiviöiden imeä vielä. Mutta voi sitä huutoa kun näkevät minut aamulla! Hei kuuletko?! Meillä olis vähän nälkä!! Täällä täällä!! Välillä tässä tuntunut, ettei muuta ehi tekemään kun pitää taas mennä pentuja syöttämään.. Ensimmäistä kertaa, että meillä on kolme eri-ikäistä pentuetta kasvamassa yhtäaikaa. Siirin pentuja olen syöttänyt 3-4 x päivässä. Viiman pentuja 3 x ja Mimmin 2 x ja sitten tietty aikuiset kerran päivässä. Sitä tuntuu, että koko aika saa olla ämpäri ruokaa mukana.. On käynyt melkein kuin itsestään omalla kupilla ruokailun opettelu Mimmin ja Viiman pennuille. Saas nähä kuinka on taidot ruosteessa kun pitää alkaa opettaan se taito taas Siirin pennuille.. Nyt ne syövät vielä isolta yhteiseltä lautaselta ja vauhti on hirmuisen nopea!

Rekiajelut mielessä..
Tänään käytiin pikkuretkellä pentujen ja lasten kanssa. Mukana menossa tietenkin myös Siiri emo ja 'isoveli' Artick. Ja kaikilla oli niin mukavaa.. :)
Lähdössä matkalle
Hei, täällä on kivaa!!


Siiri tsekkaa pennutVain marjaämpäri puuttuu.
Jonoon järjesty!
2 kommenttia:

 1. Onko nuo ruokintakärryt ite tehty vai ostettu? Kätevän näköiset. Meillä maitokärryt käytössä, mutta mie en voi niitä enää käyttää, kun ranteet ei kestä työntää raskasta kuormaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostettu on. Muistaakseni Clas ohlsonilta tms. Ihan kätsyt ollu, helppo vetää tai työntää. Ei nyt ihan huippu kestävät, on jouduttu etuosaa, siitä mistä renkaat kii, muutamia kertoja korjaileen. Vai johtuisko lie liian painavasta kuormasta vai kovasta käytöstä..? Huskyruuan lisäksi toiminut polttopuiden kuljetuksessa, kyytiin mahtuu aika läjä. Noin max 250kg kuormaa luvattiin. Hintaan nähen ok (jotain 100€ muistaakseni).

   Lapset tykkää kans leikkiä niillä, toinen istuu kyytissä, toinen vetää. Ja nekin jaksaa kiskoa kärryä, vaikka olis huskyn ruuat kyytissä eli hyvin rullaa!

   Maitokärryt on nätemmät! ;)

   Poista